Лізин є екзогенною амінокислотою і має бути отриманий з їжі, тому що організм людини не може його виробляти. Оскільки це екзогенна амінокислота, вона є частиною більшості білків, які будують організм та забезпечують його належне функціонування. Клітини організму можуть синтезувати специфічні білки за умови, що відповідні амінокислоти доступні у необхідних кількостях.
L-Lysine - амінокислота, яка, на жаль, самостійно не виробляється. Завдяки L-лізину будується м'язовий білок, крім того, в організмі немає жодного білка, до складу якого б не входила дана амінокислота. Також L-лізин чудово сприяє засвоєнню кальцію, сприяє швидшому відновленню після травми або хірургічного втручання. Якщо в організмі буде помічено нестачу цієї амінокислоти, відбудеться збій у нормальній роботі гормональної та імунної систем.
Також L-лізин необхідний для виробництва всіх білків в організмі в тому числі гормонів, ферментів та антитіл, а також карнітину та колагену, який є структурним білком усіх видів сполучної тканини, таких як шкіра, сухожилля та кістки. L-лізин також відіграє важливу роль в абсорбції кальцію. Деякі дані свідчать про те, що L-Lysine зміцнює імунітет, допомагає у боротьбі з герпесом, а також добре підтримує серцево-судинну систему.